Дома> Производи> Кабинет> Внатрешен кабинет> 47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет
47u црно прекинувач кабинет

47u црно прекинувач кабинет

Get Latest Price
Мин. Со цел:1 Others
Пакување и испорака
Продажни единици : Others
Инсталација на кабинетот
Кабинет за следење на комуникацијата
Опис на производот
Преклопниот кабинет е еден вид кабинет специјално користен за инсталирање и заштита на прекинувачите, рутерите и друга мрежна опрема, заради големината и употребата на поширок опсег, обично на овој вид на кабинет се додаваат електромагнетна изолација, прашина, дисипација на топлина, анти-вибрација и други функции за да се обезбеди стабилна работа на опремата.
Големината на кабинетот на прекинувачот е обично 550x450x480mm или 550x450x600mm, 12u е 550x450x600mm, разликата во цената од 40 јуани. Листот од кабинетот е релативно евтин иако потенки. Внатрешниот простор на кабинетот е ограничен, но може да одржи два NA и прекинувач.
Склопните плакари се широко користени, главно во центри за податоци, мрежни претпријатија, телекомуникациски мрежи, кампус мрежи и други полиња. Во центрите за податоци, кабинетите за прекинувачи обично се користат за инсталирање и заштита на големи прекинувачи и рутери за пренесување и размена на податоци со голема брзина. Во мрежните претпријатија, кабинетите за прекинувачи обично се користат за инсталирање и заштита на внатрешните прекинувачи и рутери за да се постигне внатрешно пренесување и размена на податоци. Во телекомуникациските мрежи, кабинетите за прекинувачи обично се користат за инсталирање и заштита на прекинувачите и рутерите на телекомуникациските носачи за да се постигне пренесување и размена на податоци во телекомуникациските мрежи. Во мрежите во кампусот, кабинетите за прекинувачи обично се користат за инсталирање и заштита на прекинувачите и рутерите во кампусот за пренос на податоци и размена во рамките на кампусот.
Кога користите кабинет за прекинувач, треба да обрнете внимание на следниве точки:
1. Избирање на соодветен кабинет за прекинувач: Изберете соодветен кабинет за прекинувач според големината и бројот на уредите за да се осигурате дека кабинетот има доволно простор за инсталирање и заштита на уредите.
47U Black Switch Cabinet
2. Инсталирање на опрема: Инсталирајте ја опремата во кабинетот на прекинувачот за да се осигурате дека опремата е цврста и стабилна и нема да се тресе или падне.
3. Wirица: жици во кабинетот на прекинувачот, проверете дали каблите се уредни и уредни, нема да се мешаат едни со други или да влијаат на нормалното работење на опремата.
4. Дисипација на топлина: Осигурете се дека кабинетот на прекинувачот има добри перформанси на дисипација на топлина за да избегне прегревање на опремата.
5. Одржување: Редовно одржување и чистење на кабинетот на прекинувачот за да се обезбеди нормално работење на опремата и да се продолжи услужниот век на опремата.
47U Black Switch Cabinet
Како заклучок, кабинетот за прекинувачи е многу важна опрема за заштита на мрежна опрема, може да обезбеди безбедно и стабилно работење на опремата и да го подобри услужниот век на опремата.
Други популарни производи:
Мрежен кабинет
Кабинет за сервери
Кабинети поставени на wallидови
Контролен панел
Hotешки производи
Дома> Производи> Кабинет> Внатрешен кабинет> 47u црно прекинувач кабинет

Copyright © 2024 Shenzhen Jingtu Cabinet Network Equipment Co., LTD Сите права се задржани.

Испрати Испраќам барање
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати